Robert:

Jak já jsem se na tento týden těšil. Dlouhý tempový běh byl za mnou (sice počasí bylo příšerné a čas tomu odpovídal, ale …) a 3 dny bez běhu na obzoru. Očkování proběhlo podle plánu, a pondělí bylo příjemné. Po práci nespěchat na běh … zvláštní to byl pocit. Nicméně odpočinek mě nečekal – úterní skoro 5 hodinová cesta do Německa není ten správný relax pro nohy. Ráno jsem se sice příjemně protáhl ve fitku, ale došlo k hrubému porušení životosprávy – projektový meeting po příjezdu u baru, dlouhé řečnění u piva … 3 hodiny spánku nejsou nejlepší. Ve středu mě navíc čekala cesta zpět – tzn. dalších 5 hodin v autě. Paradoxně jsem se na čtvrteční běh těšil.

Z důvodu čtvrtečního tréninku jsme si i zkrátil výlet do Brna, abych stihl dojet „včas“. Na běh jsem se těšil, ale zároveň celý člověk byl bolavý. Tělo nebylo vůbec odpočaté a paradoxně … ten trénink mi chyběl. Další dny byly „za trest“, nicméně se mi dařilo plnit tréninkový plán. Těším se na Velikonoce, kdy bude pár dní volněji od práce a bude čas „jen na ten běh“.

Posledních 6 týdnu před maratonem, tak čas si srovnat jídlo a vrhnout se z posledních sil do tréninku.

Iveta:

Jak již Rob naznačil v předchozím příspěvku, půl týdne měl „běžecké volno“ kvůli pracovním cestám a já se vypravila v úterý do Stromovky sama, abych splnila 4×2400 m/800 m. Sedly mi mooc pěkně, v každém intervalu zařazený kopec. V dalších dnech (a vlastně už ani ten večer) už jsem tak nadšená nebyla. Nohy asi umřely nebo co, žaludek taky, ve čtvrtek jsem tempo nebyla schopná vůbec podržet a zklamání ze sebe samotné jsem mohla rozdávat na potkání. Stávkující hlavě, nohám pomohl Rob nápadem, že v sobotu poběžíme na snídaní. 16 km trasa vedla do vyzkoušeného Salt’n’Pepa kitchen hned vedle Running Mallu. Snídaní bych to asi nenazvala, v 11 hod. už mohu regulérně psát o brunchi :D. Večerní sauna také zabrala a já v neděli mohla zase nastoupit na značky. Sluníčko a teploměr nás ale zradily a místo příjemných hřejivých paprsků nás uvítal studený protivítr a jinovatka na trávě (takže ne, nad nulou opravdu být nemohlo!!). A aby nebyla řeč jen o běhání, v neděli jsme také slavili dvojité narozeniny R. rodičů. Pekla jsem dort Kolibřík, takže hurá, objevil se nový recept v sekci dortování!

A nyní do týdne č. 13 a tedy do poslední zbývající třetiny. Za 14 dní nás čeká Pražská půlka, kde se také trochu ukáže, jak vlastně na tom. Závody jsme v tomto období vlastně úplně vyřadili.