#10 STŘÍPEK Z DOMÁCÍHO PEČENÍ

KVĚTEN je měsícem zvýšeného výskytu upečených dortů (čekají mě ještě další dva!). Jako na zavolanou se mi ve schránce objevilo dubnové číslo Gurmetu a tam byla Šlehačková krasavice :-) Proč? Asi to bude z důvodu nálože nadýchané vyšlehané smetany (a v dortu v kombinaci s malinami) a pouze tenkého kakaového korpusu. I tento kousek přežil MOJI jízdu do Plzně autem (rozuměj, já jsem řídila a to je vždy zážitek na zbytek dne :D) a tentokrát dělal radost ségře <3. ...
Read More

Příprava na #praguehalf v číslech

Výsledky: 1:33:33 & 1:25:57 Budeme upřímní, pražská půlka nedopadla podle našich očekávání. Ivet to tušila (už během přípravy, ale zkusit se to musí a osobák padl! :D), Rob na to tzv. "měl", ale několikero podvrknutí kotníku na trati s ním zamávalo... a přesto doběhl ve výborném času do cíle (pro medaili, že jo!!). Rádi bychom se podělili o čísla z přípravy :-) Tradiční sraz po závodě v Pivnici U Rudolfina Když pomineme zimní "objemovou" přípravu (listopad, prosinec 2018), klasický tréninkový cyklus začal v lednu, s trváním do prvního dubnového týdne. Celkem to máme 14, resp. 13 plných týdnů, 970 km a 79 tréninků a návštěv Running Mallu (to je totiž naše hlavní zázemí - lehce se dostaneme na Letnou, do Stromovky - ideální místa na intervalové a tempové tréninky). I když člověk absolvuje většinu tréninků "sám", potkává se se stálou partou, pojmenovanou jako "A" team :D. Převažují kluci, kteří se porovnávají, soutěží, analyzují, to k tomu prostě patří :-)). A když je úplně...
Read More

Ochutnáno…

BRASIL FAZENDA Santa MarianaBirdSong Coffe Apaneca - rodina p. Mauricia SalverriiOriginal Nordbeans Horizont Espresso (Kolumbie, Brazílie) Caffka Thajsko Saket - Typica, Catimor; Mr. OppCaffka Nikaragua La UniónRebelbean Ethiopia Rocko MountainMo-ha-ji Columbia Medelin ExcelsoMo-ha-ji P.N.Guinea Sigri 2xMo-ha-ji Guatemala SHB EP CosechaGreen Plantation kávaBeansmith´s Water Spring (Caturra)Mo-ha-ji Ecuador Altura EP OrganicPražírna Costa Rica Las Lajas (Sabanilla de Alejuela)Fiftybeans coffeeRebel Bean Brazil Angelica FrancaSan Antonio El Salvador Bourbon Father´s coffee roasteryMo-ha-ji Coffee roaster Panama Palmyra Estate Boquete Variety Catuai!!!Coffee source Colombia Mr Ernedis Rodriguez Finca El Paraiso Gigante HuilaThe naughty dog Ethiopia beriti naturalThe naughty dog Ethiopia torea naturalGardelli specialty coffees Terroir best lot Finca la esperanza cipresales lot GuatemalaTres Cabezas Berlin Costa Rica Finca las lajas espressoTres Cabezas Berlin Costa Rica Don Martin Lote N1 Tarrazú!!! Gardelli specialty coffees Manantiales del frontino red bourbon lot Colombia ...
Read More

Dny se prodlužují a světla přibývá

... a týdny tréninků ubývají ;-). Ne tedy nijak hladce, to bychom lhali. Spíše je to čím dál těžší, v první řadě pro hlavu. Ale bylo to rozhodnutí dobrovolné (proč??), takže makáme dál. Některé víkendy již budou dokonce zpestřeny drobnými závody a Rob opráší své schopnosti vodiče na 10k Palestra Kbelská (Ivet si poběží "to svoje", 40 minut je na ní ještě dost rychlé :-)). A jak vypadají naše tréninky? Struktura je podobná jako v minulém roce, ale tréninky jsou rychlejší a občas trochu "drsnější" (příprava na maraton vs půlmaraton). Pondělí je volný běh (kdy se nohy vzpamatovávají po víkendu). V úterý nás vždy čekají intervaly (6 týdnů bylo na budování rychlosti, nyní už jsme ve fázi budování síly). Středa je super den určený na regeneraci. Ve čtvrtek jsme zpět a to na tempový trénink (délka startovala na 5 km a končí na 11 km). V pátek volnější běh, sobota a neděle je určená pro delší tempovější trénink následovaný další...
Read More

13 týdnů pro #praguehalf

Jak byla ta pohádka? Ano, už jsem si vzpomněla. Že Ivet už letos NEPOBĚŽÍ Pražskou půlku a bude dělat support na trati svému nastávajícímu... Jak to dopadlo? Ivet taky běží a její cíl je... no, řekněme (pro ni) z Říše divů (o tom Robertovo ani nemluvě :D). Scénář z loňského roku se opakuje, během ledna jsme se rozloučili s objemy a plynně přešli k intervalovým a tempovým tréninkům prokládanými "kratšími" výběhy. Ze zkráceného (13 týdenního) tréninkového plánu pomalu ukrajujeme a dnes načínáme 3. týden. Jak to jde? O tom zase příště, až těch týdnů bude za námi trošku víc ;-). ...
Read More

#9 STŘÍPEK Z DOMÁCÍHO PEČENÍ

Scénář už asi znáte... "Opět" měl někdo narozeniny :D. Tentokrát jsem s tím ale nepočítala příliš dopředu, musela jsem jednat rychle. Částečně mě určitě zachránil Pan Kenwood (a taky dovoz od Rohlík.cz) :D!! Zase jsem vybírala z nekonečné zásobárny receptů od Martiny ze Sugartown. Dort, který byl určený pro mého nastávajícího k 35. narozeninám, měl být v nejlepším případě bez čokolády či kakaa, takže mě tento recept opravdu zachránil: SKOŘICOVÝ DORT S JABLKOVOU NÁPLNÍ A KRÉMEM Z MASCARPONE. Musím vám říct, že s (dopředu) připravenými surovinami jsem za 10 minut těsto na dort ještě hotové neměla :-)) (a za to může právě K-MIX!). Dort doopravdy nádherně voněl skořicí, byl lehounký, nepřeslazený, prostě mňam. ...
Read More

Běhání a zase jen to běhání

Je to už dlouho, co skončila sezóna 2018 - poslední "závod" byl Nature Run v Liberci. Následovala vyhlášená běžecká párty RunCzech, kde jsem mohl pyšně obdivovat Gazelku, která přebírala cenu pro nejrychlejší týmový běh v rámci Birell Grand Prix. Následně jsem si i já byl "vychutnat" moji chvilku slávy, za účast na všech závodech série RunCzech. Následovaly dlouhé týdne odpočinku - tzn. neběhání. Sem tam nějaká sauna, kolo, fitko, ale žádný běh. Úplně super čas. Nicméně, všechno krásné jednou končí. Zase to začalo. V polovině listopadu jsme se vrátili k běhání - někdo s větší radostí (iWelt), někdo s menší. Zase mě někdo každé ráno, Vánoce, nevánoce, svátek nesvátek, tahal za nohu z postele před rozedněním, abych šel běhat. Nicméně, prosincové objemy jsou za mnou -  za prosinec to bylo 250+km a první týden roku končil na celkovém součtu 88 km. Musím říct, že jsem netušil, že moje nožičky to zvládnou. Blíží se polovina ledna a s ní příchod rychlých tréninků. Zase to...
Read More

#8 STŘÍPEK Z DOMÁCÍHO PEČENÍ

Opět jsem zkoušela své "pekařské umění" a pustila jsem se do skutečné výzvy. Tou byl nejen karamelový krém, který jsem připravovala úplně poprvé, ale celý dort jako takový :-). Padla na to páteční dovolená a autem do Plzně na mamky oslavu narozenin se vezl velmi povedený kousek. Posuďte sami. A recept je opět od skvělé Martinky ze Sugartown. A pozor! U tohoto dortu byl nový pomocník, Kenwood KMiX!! VANILKOVÝ DORT S HRUŠKAMI DUŠENÝMI V CIDERU, KARAMELOVÝM KRÉMEM A VLAŠSKÝMI OŘECHY     ...
Read More

RunCzech série 7/7: závěr v Ústí nad Labem #ulhalf

s podtitulem stihni letadlo do Tokia :D Lépe jsme si to totiž naplánovat nemohli. Poslednímu závodu, kterému jsme věnovali část letní přípravy, předcházela o týden dříve Prague Birrell desítka, kde to oběma prostě sedlo a běželo se opravdu parádně. Naivní představa, že za týden nohy plně zregenerují a v Ústí nastoupíme v plné síle, se ukázala jako lichá :-). Dopadlo to tedy tak, že Ivet závod hooodně bolel (ale svůj plánovaný čas zaběhla NA UŠMUDLANOU VTEŘINKU přesně) a Rob jí od půlky trasy statečně doprovázel. V půlce trasy mu totiž začalo ostře protestovat lýtko a vytyčený čas byl neudržitelný. Po proběhnutí cílem jsme si s kývající medailí na krku urychleně vyzvedli své věci a "utíkali" k autu (výklus, že jo). Nejnutnější kousky jsme si převlékli v autě, zabalili a hurá zpět do Řeže. Ivet byla tak rozházená a pravděpodobně chtěla TAK MOC ukončit sezónu, že na parkovišti po zavření dveří auta nechala své závodní boty (i s ponožkami!!!), které s...
Read More

Už je konec?

Ano, ne … Jak to vlastně letos začalo. V lednu jsem se po dlouhé době vrátil do běžeckého klubu Running Mall (PIM běžecký klub), kde se mnohé změnilo. Nový trenér začal opravdu trénovat a na lidech to bylo vidět. Na konci předchozí sezóny jsem jen závistivě sledoval, jak kamarádům padaly osobáky, … slušný oddíl. Na sezónu jsem si dal cíl – odběhnout maraton pod 3 hodiny, a když už poběžím Pražský RunCzech maraton, tak proč ne celou sérii. Iveta se připravovala jen na maraton, ale po pár týdnech se přidala ke stejnému cíli – být vyhlášena jako Run Czech Star! Já jsem od počátku nevěděl, co vše se povede – přeci jen jsem rok odpočíval z důvodu bolavých a chronicky přetížených achilovek. Zpočátku jsme s Ivetou jen supěli na chvostu, všechny objemové tréninky jsme tvrdě oddřeli, do kopců jsme se drápali jako poslední, ale tato zimní píle nesla ovoce a ke konci jsme si byli schopní i povídat se skupinou. Polykali jsme týdny a týdny a...
Read More