‚KÁVOVÁ REVOLUCE‘

Už jsou tomu dva roky, co se u nás doma zabydlel kávovar <3 Ani se nemohu vymlouvat na to, že je pro oba členy domácnosti, protože kávu piji sama, Robert vůbec :D. Do té doby jsem poctivě a často obcházela pražské kavárny, kavárničky a pochutnávala si na espressu tam („krize“ byla většinou o víkendu, kdy se mi z Řeže opravdu nikam nechtělo jet – to znamenalo sobotu a neděli bez dobré kávy!! :D). Příchodem kávovaru tedy takové starosti zmizely a cílem bylo také lehce omezit výdaje v kavárnách :-)) (update: to se ne úplně daří :D)

Vrtalo mi hlavou, jak, podle čeho a kde budu vybírat ta pravá kávová zrnka pro své domácí espresso. S chutěmi espressa je to u mne totiž malinko složitější. V chuťovém profilu vyhledávám čokoládové, ořechové chutě kávy, naopak téměř nepiji ty s ovocnými (pro mě kyselejšími). Pak jsem ale objevila KOFIO.cz a jinam už chodit nemusím! Portál Kofio totiž, dle slov zakladatelů, ‚spojuje ty nejlepší české a zahraniční pražírny na jednom místě‘. To není ale jediná věc, která mě u nich nadchla. Aby nám kluci usnadnili výběr kávy, vytvořili pomocníky výběru, po jejichž použití na Vás doslova vypadnou právě TY vhodné kávy dle Vašich představ, chutí, způsobu přípravy… :-). Součástí jejich eshopu je i hodnocení káv od samotných uživatelů a kalendář kávových akcí. Doporučuji k přečtení článek Storyous, ve kterém zakladatele vyzpovídala Karolína Hejlová v době startování projektu v roce 2017.

Jak Kofio funguje? zdroj: https://kofio.cz/

A abych se dostala k jádru příspěvku „Proč kávování“: abych žádnou z káv, které mi prošly kávovarem, nezapomněla, chtěla bych si je tu postupně poznamenávat :-).