Celkem nedávno jsme se spontánně připojili k návrhu jednoho z Advenťáků běžet štafetový běh SNĚŽKA-PRAHA. Na chvíli to vypadalo, že se původní iniciátor této akce nebude moci zúčastnit, ale vše dobře dopadlo a my se v sobotu 30.6. vydali vstříc novým zážitkům :D. Neběželi jsme s cílem lámat rekordy, ale chtěli jsme nějak korunovat první polovinu letošní sezóny, což se zcela určitě podařilo :-)).

Pro představu pár údajů k závodu:

30.6. se startovalo se v Obřím Dole v Peci pod Sněžkou. Do cíle se dobíhalo v pražské Tróji 1.7. Délka tratě byla 202 km, rozdělena do 20 úseků. Převýšení: +2119m/-2878m. Štafeta se zdolávala v sedmi členech (v našem případě, jinak další možností bylo ve třech a v pěti) , ve dvou autech (4+3).

 

Start našeho týmu byl v 17:40 za celkem nízké teploty (9°C), doprovázené větrem (nic, co by Vás pod Sněžkou překvapilo, že :D). Dlouhé běžecké legíny a zabalené mikiny se tedy určitě hodily! Krásně a plynně to utíkalo, trať byla do 17. úseku spolehlivě značená. U Ivety (samozřejmě) panovaly obavy, zda se na nočním úseku neztratí – neztratila!! Hodinky s vloženým gpx souborem to jistily, spolu se značkami na trati. Tým makal, předávky se dařily, únava a spací krizičky přicházely a odcházely.

Závod jsme doběhli a zvládli, v celkovém čase 18 hodin, 14 minut!!!

Robert:

Několik komentářů za mě. Nemyslím si, že se dají tyto „štafetové“ závody srovnávat. Záleží na počasí, trati, týmu. Je to zcela něco jiného než klasické jednorázové závody, kde člověk běží za sebe. Do Snežka-Praha jsem šel bez nějakého očekávání. Chtěli jsme si to užít a uzavřít sezónu. Oběma nám bylo jedno jestli poběžíme 4:00 min/km nebo 6:00 min/km.

Byl to náš první společný štafetový závod. Více jak den společně v autě, navíc jsme to naplánovali, že jsme si předávali „štafetový kolík“, prožívali jsme ten nekomfort v autě, bez jídla, sprchy a … kdo běžel nějaký štafetový závod, ví o čem mluvím.

Závod byl opravdu hezký, měl značnou dynamiku, mezi jednotlivými úseky byla jen krátká pauza (nás bylo 7 a to byla kategorie pro 5 i pro 3!!!). Počasí nám vyšlo nádherně, příjemné chladno pro noční úseky a odpoledne již bylo teplo .. ale co naděláte. Iveta navíc prolétla svůj poslední úsek hrozně rychle a skoro jsme ji nestihli :).