Běžecký týden v plné parádě, s páteční účastí na již tradičním nočním běhu v Drážďanech (Dresdner Nachtlauf), kde jsme měli možnost vyzkoušet závodní tempo, které zamýšlíme na podzimní RunCzech.

Kromě tradičních úterních intervalů (tentokrát „zábavné“ kiláky na Letné) jsme měli ve čtvrtek v plánu běžeckou pyramidu [3x (200-400-600-400-200/200m)] se zakomponovaným kopcem a ta nás bavila neskutečně. I přes unavené nohy jsme si to užívali.

V pátek jsme po práci nasedli do auta (na letní závody se tak dobře balí věci :D!) a vydali se vstříc Drážďanům. Společně jsme takto vyrazili již třetí rok za sebou <3. Pohodlně jsme zaparkovali, vydali se pro svá startovní čísla a shánět der Pretzel (a Ivet to na něj běželo výborně :D). Rob zase může doporučit Presport od Enervitu. Před závodem snese máloco, ale tohle mu žaludek vezme úplně v pohodě. Vybaveni českými samolepicími vlaječkami jsme se přesunuli do startovního koridoru, lehce zahřáli nohy, protáhli a vyčkávali na start. Ve 20:01 úspěšně odstartováno. Rob vystřelil jako šíp a Ivet si šla poprvé zkusit, zda zmákne plánovaných 4:30min/km. Díky běžkyni s téměř identickým tempem a střídání vedení jsme se dostaly až před cílovou rovinu (kostky included). Spoluběžkyni už ale nezbyly síly na superfiniš, takže tam Iveta doběhla sama a vyhlížela čekajícího Roba. Vypocené litry vody jsme doplnili nealko pivem, vyzvedli tašky a vyrazili na zpáteční cestu. Opět to byl moc příjemný závod a se super časy!!

O nohy se nám v sobotu večer postaral Karel při masáži, abychom se mohli do dalšího týdne opřít stejně tak jako do toho uplynulého :-).