Když člověk stárne a stárne, začne také obcházet svatby. Žení se kamarádi, vdávají se kamarádky partnerky (a také naopak, abych byl gendrově korektní). Stát vedle ženicha/nevěsty mi vždy přišlo kouzelné. Ty hry na ztracené prstýnky, podpis do špatné kolonky mě lákaly, stejně jako jiné faux pax. Dlouho se mě to vyhýbalo, až mě nedávno Vláďa požádal, jestli bych mu to „nepodepsal“.

S Vláďou jsme se potkali na vysoké, naše historky „tenkrát poprvé“ se liší. Myslím, že během vysoké školy se nám povedlo mnoho akcí (od těch opisovacích, až po ty pijanské). Byl vytvořen zajímavý web „antiškvor“, který žil mnoho let.

Po vysoké jsme se rozprchli každý jinam, Vláďa šel zachraňovat rodinnou firmu, já pokračoval ve vědecké kariéře. I tak jsme se vídali. Tu na chlívku, tu v Praze, tu u jídla, tu v montérkách. Vláďa byl pověstný svými „ženami“ (viz Vláďovy ženy). Abych ho trochu motivoval, padla jednou v Huse v Budějovicích sázka, že si odbarvím moje tmavé vlasy, pokud si najde ženu dřív, než já se ožením. Tehdy jsem si myslel, že musím vyhrát, ale ano, pár let poté jsem šel na „blond“ alias žluté kuře. Uznal jsem mu, že jeho známost, je známost a na „žena na pokusy“. Nyní mluvím za sebe, někteří ať prominou, ale tato známost naštěstí neměla dlouhého trvání. Moc se k sobě nehodili.

Posléze byl nový objev. Nebylo to tak dlouho a Vláďa opustil nedávno opravený byt v Budějicích a začal opravovat další, v Táboře u své vyvolené. Nenechal se odradit častými výhružkami včetně kastrace a … Letos v květnu nám oznámil, že očekávají nového potomka. O pár měsíců poté přišla žádost, jestli bych se někde neupsal. Dá se toto odmítnout? Samozřejmě jsem souhlasil.

Bylo to dojemné, jak je u Vláďi typické (a Káťa proti tomu moc nebojuje), né moc organizované, spontánní. Obřad na louce, kterou spousta kamarádu zaplnila a to ta druhá (větší) chyběla za doprovodu živé hudby. Ano, samozřejmě jsem to byl já, komu během obřadu pípal mobil (děla0l jsem samozřejmě, že já to nebyl :D), kdo udělal další faux pax, že neví jak patří chomout, i ta koule byla taková …..  Za mně to dopadlo nad očekávání. Byť to asi bylo vykoupeno úsilím všech, zejména ségry a mnohých dalších, kteří se na přípravě obřadu podíleli. Dokonce i tá krátká přeprška dokreslila atmosféru této venkovní svatby.

Takže, nejen, že jsem se šel na blond, podepsal jsem to, ale prohrál jsem naší sázku dvojnásobně. Ať moje ego trpí, já jsem rád že to takto dopadlo. Good luck!