Trénování běhu má mnohá úskalí (stejně jako jiných sportů) – nejistota, pochybnosti – nejen to se mi honí hlavou celkem často. Vydržím trénovat dostatečně dlouho, aby byly vidět výsledky? Budou vůbec nějaké výsledky?

 

Týden 1 (1.1. – 7.1.)

  • PO: 10km běh / 5km závod + rozklus, výklus

Novoroční závod Vaše Liga – 5km, komorní atmosféra, naprosto žádné očekávání. Chtěl jsem běžet pod 20 a tak 19:01 bylo obstojné. Podcenil jsem pozávodní protažení.

  • ÚT: 11km volný běh, regenerace / cca 11,volný běh s mojí Gazlkou

Plán se podařilo, trochu tahalo pravé lýtko, ale tempo jsme nasadili tak akorát

  • ST: Volno/Volno – hlavní cíl splněn, příště to chce nějaké fitko nebo bazén. Stále mně tahalo lýtko.
  • ČT: 13km trail /13 km trail (Kinského zahrady a Petřín)

Danova obliba běhání do kopců je známá. Náš početný dav cca 9 lidí se v kopcích dost natáhl, ale i když jsme časem někoho poztráceli, v RM jsme se všichni potkali. Kopce mně výjimečně moc nebavily, ale jinak dobrý trénink.

  • PÁ: 10km volně / 11km (5:45)

S Ivet jsme večer vyběhli na noční desítku s fajn kopcem. Běželo se hezky, až na drobné kapky, které padaly.

  • SO: 10km volně trail / 10km ve skupině (cca 6:00)

Sobotní dopolední proběhnutí se skupinou kolem Hostivařské přehrady. Moje první seznámení s tamními terény – hezké. Všichni jsme si užili slunné počasí a fajn terén. Završil jsem to cholesterol bombou „Fish & Chips“ v Myslíkově ulici – dost se zhoršili, příště raději ten burger.

  • NE: 13km tempo (5:15) / 13km (cca 4:35)

Bez hodinek jsem to tempo moc nedal, ale běželo se mi dobře, tak 13 km po hodinu nebylo zlých. Terén byl rovina, počasí povedené. Do 11 km to šlo krásně, pak už to trochu drhlo. Krize překonána a večerní relax v sauně (Saunia Černý most) dost pomohl.

 

Celkem jsem naběhal cca 69km. Měl bych více zapracovat na posilování a protahování se. Dále také přidat doplňkové aktivity – plání/finess. Dále si chci více hlídat váhu a potažmo jídlo.