Robert:

Není to zas tak dávno, co jsem jásal, že skončila běžecká sezona – aspoň ta jarní část. Nyní začíná příprava na tu podzimní.

Na maratonu mám splněno – pod 3 hod., mohu se nazývat maratoncem. Nicméně nyní je tu rychlostní výzva, za kterou si mohu sám – při pražském 1/2 maratonu jsem se zmínil, že jsem běžel 1:20:57 zadrženě … podzimní cíl je tedy jasný – zaběhnout v Ústí čas 1:19:59 a méně. Tréninkový plán toto respektuje a vše bude směřováno k tomuto datu. Tréninkově poběžím:

a) Dresden NachtLauf
b) Běhej lesy Jizerská „50“ – v mém podání 23km
c) Birell GP – aneb RC pražská 10ka

Na žádný z těchto závodu neplánuji lámat osobáky (ok v Praze ano, jelikož můj 10 km osobák je tak špatný, že tempový trénik ho musí překonat :D).

Tréninkový plán je dost brutální a tempa odpovídají zvolenému cíli (běžet 1/2ku pod 3:50). Máme za sebou první týden volného klusání okořeně zvlněným terénem a zatím žiji :D. Uvidíme, co budu říkat po příštím týdnu a také po „soustředění“ na dovolené v Horním Poříčí.

 

Iveta:

Rozbíhat nohy, hlavu a vůbec celé tělo po běžecké pauze je „překvapivě“ poměrně dost náročné :D. Ve čtvrtek na Petříně jsem přemýšlela, zda se taková pauza vůbec vyplatila – uvidíme! Úvodní týden máme za sebou a v úterý už čekají první intervaly. Cíl jsem si dala pro sebe nemalý, ale po zaběhnutém nejlepším čase v Olomouci jsem si řekla, že to alespoň zkusím. Plánované závody mám stejné jako Robert. Budu se učit nejít na krev v každém z nich (hoooodně těžké)…